Isakssons

Grafisk profil, hemsida, foto

Bakgrund

Isakssons metallindustri är ett företag som har funnits i 75 år. De tillverkar automatsvarvade detaljer till verkstadsindustri. Deras produkter används bland annat till lantbruksmaskiner. personhissar och möbler.

I samband med att Isakssons firade 75 år gjorde vi om deras grafiska identitet. De fick en ny grafisk manual, hemsida och nya produktfoton.

Uppdraget

Vårt uppdrag bestod i att ta ett omtag kring hela varumärket Isakssons. Mycket av Isakssons arbete består av att komma med idéer för att lösa en kunds problem. Därför tog skapandet av profilen sitt ursprung i bokstaven i, där vi kunde koppla samman namnet Isakssons, idéer och pricken över i. Utifrån detta ursprung skapades logotypen och det grafiska elementet.

Färgerna blev blå och orange. Blå färg står för förtroende och orange som står för bland annat optimism och glädje. När allt detta var satt skapades det en komplett grafisk manual och hemsida. För att krydda det lite extra fotade vi också nytt bildmaterial i svartvitt för att få en bra kontrast och stilren känsla ihop med färgerna.

Vill du veta mer om Isakssons?

Se vårt fantastiska arbete med Isakssons och vad de sysslar med genom att klicka på knappen: